Neron is een knappe kerel die een mooie bouw heeft die goed bij Mara past. Ook qua karakter, matchen ze goed. Het is nog een jonge reu van twee jaar, en Mara is zijn eerste teefje die hij gaat veroveren.

Woensdag 28 dec

Op de vloer een klein druppeltje bloed, zou het? Zou ze loops zijn? De verdere dag zie ik niks meer. De volgende dag jawel hoor Mara is loops!! Vrijdag laat ik haar progestronwaarde testen, die is 1. De maandag erna is haar progestronwaarde 3, dan nog maar een dag ertussen laten en woensdag weer. Hopelijk de laatste keer , want ze vindt het maar niks dat geprik in dr pootje.Binnen een kwartier had ik de uitslag. Ik kwam net thuis en zat nog in de auto. Nou ik kon gelijk door voor de dekking. Haar progestronwaarde was 12! Ramona Schipper eigenaresse van Riley (Neron) ingelicht , en zij zou ook uurtje later richting Nunspeet vertrekken.

De dekking zou begeleid worden door dekmeester Ton Baxman in Nunspeet. Dus we moesten nog even een ritje maken van twee uur.
Door wat langzaam rijdend verkeer, waren we wat later. Lieve Riley (Neron) stond zijn Mara al op te wachten. Er werd uitgedaagd en gespeeld, tot het wel heel serieus werd en we samen de dekking konden begeleiden. Allebei redelijk ontspannen tijdens de dekking, wat waren we blij! Dekking geslaagd! En nu maar duimen, over vier weekjes de echo....

 

 

Maandag 6 Januari

Een afspraak voor de echo, maandag zes januari kwart over zes. Die dag duurt lang, kriebels in mn buik. Zou het? Zou ze zwanger zijn? Als ik zo naar de tekenen kijk van zwangerschap, is mijn vermoeden van wel. Niet zo veel meer zin in eigen eten, maar allerlei andere dingen wel. Ze loopt zelfs te schooien als wij wat eten, nee lieve Maremans dat is niet voor jou. Ook als we een lange wandeling gaan maken langs het Veerse meer, weet ze goed de konijnenkeutels te vinden. En ze is nog aanhankelijker dan ze al is. Maar ja kan ook schijnzwanger zijn, waarom gaat die dag nu zo langzaam?!

Hehe eindelijk het is zover, man en oudste dochter ook mee. In de wachtkamer is ze wat gespannen, tja vindt je het gek ze voelt natuurlijk ook ons aan. En dat stelt haar ook niet gerust. Hehe daar komt de dierenarts, over enkele minuutjes weten we het. Mara tillen we op en leggen haar op haar rug op de tafel met een kussen dat al een bepaalde vorm heeft, waardoor ze zacht ligt. Dit vindt ze niet echt prettig zo op haar rug, Maar moet even meisje, gelukkig blijft ze redelijk rustig. Nou , moment supreme, ja hoor een echo met verschillende embryo s. Wat zijn we blij! Mara liep daarna ook vrolijk met de dierenarts mee, want het woordje snoepje begrijpt ze heel goed!

10 februari

S'avonds om 22.10 is Mara haar temperatuur 1 graad gedaald. De bevalling zal binnen 24 uur gaan beginnen! Ze begint af en toe te graven, maar gaat tussendoor ook lekker slapen. Ze spaart haar krachten, voor de bevalling. 11 februari 14.00 uur wordt de eerste pup geboren. Daarna gaat de bevalling vlot, en de laatste elfde pup wordt om 22.00 uur geboren. Weer een elftal, wat hebben ze mooie gewichten, ongelooflijk, wat heeft ze het goed gedaan! Alles heel rustig verlopen, een topmoedertje, elf gezonde pups, 10 teefjes en 1 reu! De volgende dag komt s'middag de dierenarts, even controleren mama en de pups. Alle pups gezond, en mama Mara kreeg een compliment dat ze er zo goed uitziet en doet! Trots en dankbaar zijn we op ons B nest!